Vanhat virtuaaliharrastajat
Vanhat virtuaaliharrastajat ovat vähintäänkin vuosituhannen alusta saakka pyörineet virtuaalipuolella. Heistä suurin osa ei kuitenkaan oikeastaan enää harrasta virtuaalihevosia, vaan he osallistuvat oikeastaan enää off topic -keskusteluihin. He kuitenkin tietävät virtuaaliharrastuksesta kaiken ja ovat monen mielestä jonkin sortin guruja. Jos he vain ilmaantuvat johonkin keskusteluun mukaan, ei kenenkään muun sana merkitse siinä vaiheessa enää mitään.

Päivät he viettävät kummallisten roolipelien merkeissä, juttelevat muiden vanhojen virtuaaliharrastajien kanssa, käyttäytyvät ylevästi ja nyökyttelevät päätään puolelta toiselle toistensa kommenteille. Mitään oikeaa asiaa heillä ei juurikaan ole, mutta kun he päästävät jonkin viisauden suustaan, lakoavat kaikki virtuaaliharrastajat heidän jalkoihinsa anelemaan heiltä lisää näitä viisaita sanoja.

Hallitus
VRL:n hallitus käsittää neljä henkilöä, jotka olivat tarpeeksi rohkeita ja tarpeeksi itsekkäitä tekemään vallankumouksen syksyn alussa VRL:n hallitusvaalien tuloksen jäätyä heikoksi. Heiltä ei saa vastausta mihinkään kysymykseen, eivätkä he kunnioita tippaakaan muita harrastajia. Heidän perusvastauksiinsa kuuluu "Lue ohjeista" vaikka ohjeita ei vielä olisi edes kirjoitettu. Muiden virtuaaliharrastajien kunnioittaminen tai heidän näkemystensä kuunteleminen ei kuulu hallituksen työn piiriin. Sanoihan Feanaro itsekin, ettei arvosta virtuaalimaailmassa muita kuin ViiviL:ää aka Sannia. Ainakin minä käsitin asian niin, ettei Feanaron oman käsityksen mukaan virtuaalimaailmassa ole muita päteviä henkilöitä paitsi hän itse ja Sanni. Muut ovat vain pohjasakkaa, pakottaneet hänet tähän tilanteeseen jossa hän nyt on, onhan hän niin uhrautuvasti ottanut vastaan koodarin hommat VRL:n sivuilla.
(http://forum.hevostalli.net/read.php?f=12&i=9966917&t=9966912)

Toinen minua mietityttänyt keskustelu hallituksen toiminnasta on vain pari päivää tuoreempi, ja koskee virtuaalisia seuroja. Hallitus on nyt päättänyt (tai siis Feanaro ja ViiviL. ovat päättäneet), että virtuaaliseurat ovat turha asia. He ovat kysyvinään hevostalli.netissä muiden näkemyksiä ja mielipiteitä. Moni on oman mielipiteensä käynyt ilmaisemassa, mutta ovelasti hallitus kumoaa kaikki vastaväitteet ja perustelee -omasta mielestään kekseliäästi- harrastajien näkemykset vähintäänkin lapsellisiksi tai perusteettomiksi.
(http://forum.hevostalli.net/read.php?f=12&i=9969747&t=9968862)

Kasvattajat
En keksinyt osuvampaa nimeä tälle kuppikunnalle. Oikeastaan näitä kuppikuntia on useampi, joihin kuuluu kaikki alajaostot erilaiselle toiminnalle. Rotukuppikunnat, laukka- ja ravikuppikunnat jne kuuluvat tähän piiriin. Heidän keskusteluihinsa ei pysty osallistumaan, eikä suurimmassa osassa keskustelua ole oikeastaan mitään sisältöä.

Esimerkiksi Holsteinkasvittelijat vol 10448u2345 on ovelasti verhottu holsteinkasvattajien omaksi keskusteluryhmäkseen hevostalli.netissä. Mitä keskustelua on seurannut vierestä, on nämä viestiketjut oikeastaan vain ovelasti verhottuja off topic -keskusteluja, sillä jos holsteinkasvattajien keskusteluun yrittää osallistua, ei kommentteja noteerata vaan ne ohitetaan surutta.

Tämänlaisten kuppikuntien kirjoitukset tunnistaa lukuisista beibe-, paapero-, vaavi -yms. sanoista, kaikki on tosi ihkua ja ihanaa ja ne kaikki neljä tämän keskustelun sisällön päälle jotain ymmärtävää vaihtelevat vain keskenään varsoja ja käyttävät vain toistensa hevosia jalostuksessa, muiden kommentit ovat heille hepreaa eivätkä he siksi osaa niihin vastata.

Toinen hyvä esimerkki on "VVR ~ seura juuri sinulle?" -mainostus. Hetken aikaa harkitsinkin, kun seuran sivuja tutkin, mutta tuskinpa kuitenkaan. Ensinnäkin, miksi tämä seura olisi juuri minulle, kun mainostopicikin on oikeastaan vain insidekeskustelu parin seuran jäsenen välillä?

VRL:n alaisuudessa toimivat
Tässä toinen, samantyyppinen kuppikunta kuin hallituskin. Kilpailuanomuksien hylkäyssyyksi kirjoitetaan "lue ohjeet" vaikka ohjeita ei olisikaan, tai sitten jotain kommenttia, josta ei maallikko tajua mitään. Heidän työnsä tehdään äärettömän hitaasti, sillä "onhan heillä todella paljon tekemistä". Vaikka esim. Kerppa mainostaa, että jaoksen pitäminen ei ole kuin nappien painelua. Varmasti jaosten pitäjille tulee tästä ainakin tenniskyynärpää ja jännetupen tulehdus ranteisiinsa, kun niin ahkerasti painelevat nappeja.

Vanhanlinjan harrastajat
Tämä ei siis ole sama asia, kuin Vanhat Virtuaaliharrastajat. Vanhan linjan harrastajat suosivat talleillaan "kodikkaita ja vanhanaikaisia" ulkoasuja, jotka "tuovat lämpöä". Todellisuudessa he eivät joko osaa tehdä itse ulkoasuja ja ovat kaiken uurastamisen päätteeksi saaneet aikaiseksi tällaisen ulkoasun.

Muuten tämä kuppikunta on ehkä miellyttävin, sillä heidän imagoonsa kuuluu hymyileminen ja avuliaisuus. Ehkä jopa toisten auttaminen, vaikka he eivät itse mitään osaisikaan. He lyöttäytyvät helposti myös yhteen, sillä onhan helpompi olla tekemisissä muutaman muun reaaliajan tallin omistajan kanssa. Ehkä he ovat valinneet hevostensa ikääntymisen reaaliksi sen takia, että ovat laiskoja -ei haittaa, vaikka ei moneen kuukauteen jaksaisikaan kilpailla tai kirjoittaa siihen söpöön tallivihkoon kuinka tänään paijattiin mitäkin ponia, sillä nämä hevoset kyllä joutavat odottamaan. Ja mikä parasta, näille talleille on paljon tunkua hoitamaan, joten oikeastaan tallin omistajille ei jää muuta työtä kuin mainostaa talliaan.

Vanhanlinjan harrastajat suosivat hevosillaan kuviksi "filmikuvia", joka on minulle ainakin ihan uusi käsite. Hevosille siis tahdotaan mahdollisimman huonolaatuiset kuvat, joissa toivottavasti näkyy myös vanhanaikaisen skannerin nytkytysjäljet ja viirut.

Nuoriso ja uudet harrastajat
Siitä on puhuttu paljon, kuinka nykyään on vaikeaa päästä mukaan virtuaaliharrastukseen. Pitäisihän sen olla helppoa, onhan sentään VRL:n virtuaalitalliopas jota lukea (vai onko?)! Toinen väite, jonka olen kuullut, on nykyajan nuorison laiskuus. Uudet harrastajat eivät jaksa kuulemma etsiä tietoa, joten on heidän syytään, että foorumit täyttyvät ruinaustopiceista ja avunpyynnöistä.

Nykyajan nuoriso on kyllä laiskaa! Varsinkin nämä ihan uudet nuorisot. Eihän 18-vuotias, kuusi vuotta virtuaaliharrastusta kahlannut OLE enää nuorisoa? Eikä varsinkaan 25-vuotiaat. Hauskaa kuunnella, kuinka lapset nimittelevät toisiaan lapsiksi. Niin että kyllä nykyajan nuoret ovat laiskoja.