Kirjoitin vastineeni hevostalli.netin foorumille tätä aihetta koskien, sillä kirjoitukseni herätti siellä jonkin verran keskustelua ja osalta tuntui menneen pointti ohi. Kirjoituksessani vertasin joidenkin kirjoittelijoiden talleja ja hevosia IRL-maailmaan, sillä he itse toitottivat realistisuuden perään aasin topicissa.

Osa lukijoista oli pillastunut heihin ja kanssapelaajiin kohdistuneisiin kirjoituksiini. En kuitenkaan kirjoittanut mitään, mikä ei olisi pitänyt paikkaansa. Kirjoitin vain sen, minkä itsekin pystyin lukemaan.

Eniten keskustelua herätti epäilyni, voiko ratsastuskoulussa käyttää hevosta, joka on kisannut vaativia luokkia ja joka pukittelee.

Tässä vastineeni sille:

"Olen opettanut hyvin monenlaisella tallilla nuoria ratsastajia sekä lapsia. Olen valmentanut hyvin monenlaisia ratsukoita. Olen myös itse ollut asiakkaana hyvin monenlaisilla talleilla.

Tallin tason huomaa hevosvalikoimasta. Juuri kuten joku yläpuolella mainitsi, ne hevoset, jotka eivät sovellu tuntikäyttöön, lähtevät. Joko kilpailukäyttöön, rauhallisemmalle tallille tai kuoppaan.

Meno on muuttunut paljon viimeisen kymmenen - viidentoista vuoden aikana. Nykyään ratsastajat osaavat vaatia rahoilleen vastinetta. Hevosten on oltava osaavia, rehellisiä, yhteistyöhaluisia. Niitä on oltava monentasoiselle ratsastajalle. Opettajan on oltava ystävällinen ja asiakaspalveluhenkinen.
Viisitoista vuotta sitten opettajaa kunnioitettiin aivan eri tavalla. Opettajalla oli tyranniasema koulullaan, hän saattoi sanoa mitä vain, ja ratsastajat joko nielivät sen tai lopettivat ratsastuksen. Nykyään on myös enemmän valinnanvaraa.

Tämä onkin virtuaalimaailma, ja kirjoitukseni aihe käsitteli realistisuutta virtuaalimaailmassa.

Se, että tässä topicissa nyt ihmetellään eikö virtuaalimaailmassa voisi olla ratsastuskoululla hankalaa hevosta, osuu juuri asian ytimeen. Kyllä voi, ja saakin olla. Voiko virtuaalimaailmassa olla GP'tä menevää hevosta, vaikkei sen ratsastaja aka kilpailija tiedä edes, mitä GP-tason koulurataan kuuluu osata? Kyllä voi ja pitääkin olla. Miksei virtuaalimaailmassa voisi siis olla turkoosia lentävää ponia jos joku niin tahtoo?"

"Tarkoittaako se, että hevonen on rehellinen sitä, että se on pystyynkuollut?
Tai se, että hevonen ei anna mitään ilmaiseksi sitä, että se on hengenvaarallinen?

Ollessani pari päivää (vain!! LUOJAN KIITOS) eräällä tallilla töissä jossa oli niitä hevosia, jotka "eivät antaneet mitään ilmaiseksi", sain nähdä niin lukemattomat määrät hengenvaarallisia tilanteita, etten tahtonut ottaa siitä vastuuta. Kuten en muustakaan tallin toiminnasta.
Pahin taisi olla se, kun nuori, kouluttamaton hevonen osallistui alkeistunnille. Erittäin iso ruuna, ja vahva. Nostaessani sen pientä ratsastajaa selkään oli vain senttien päässä ettei kavio osunut tyttöä päähän vaan reiteen minun kiskaistessa tytön pois hevosen jaloista. Potku oli raju ja tytön reaktio rajumpi.

Raja sille, onko hevonen oikeasti vaarallinen vai vain hauska, on hiuksenhieno.

Onneksi tämä on virtuaalimaailma eikä mitään pahaa VOI sattua. Siksi tämä on sallittavaa, mahdollista ja jopa toivottavaa. Vai oletteko koskaan kuulleet virtuaalihevosesta joka olisi lopetettu sen takia, että se tappoi ratsastajansa? IRL-elämässä näitä esimerkkejä on."

Jokerille vielä erikseen:
Otin piirroshevoset esimerkiksi tähän kuviensa, en luonteidensa tai tietojensa perusteella. Mielestäni piirretyt kuvat, niin mahtavia kuin ovatkin, ovat aivan yhtä epärealistisia kuin violetiksi väritetty shetlanninponin kuva.

Kiitokset kaikille kommenteista joita olen saanut, niitä on ollut ilo lukea.