Löysin tieni takaisin tänne,

...ja löysin jopa oman salasanani aivoni arkistoista.

Voi hyvää päivää taas tätä virtuaalikansaa. Olen tässä päivänä parina koettanut auttaa virtuaalikansaa muutamassa asiassa, mutta tuntuu jotenkin turhalta kun porukka ei viitsi itse opetella edes perus-html:ää. Mitä enemmän porukkaa koettaa auttaa, sitä kädettömämmäksi ja avuttomammaksi se muuttuu.

Opetelkaa itse koodaamaan ja lukekaa vaikka Ginin ja Sirpan juttuja oikeasti hyvistä nettisivuista. Jos ette ymmärrä, ketä varten nettisivunne teette, niin älkää tehkö ollenkaan. Kaikenmaailman grafiikkakasat websissä alkavat ennen pitkää ottamaan päähän, minä kun en etanayhteydelläni jaksaisi millään odottaa sivujen latautumista.

Oletteko koskaan esimerkiksi miettineet, miltä mahtavat näyttää framella tehdyt grafiikkahirviöt kännykän "näytöllä"? Juuri tässä törmäsin erääseenkin sivustoon, josta en vain kyennyt kännykkäni näytöllä näkemään mitään muuta kuin palan hevosen päätä. Sivu ei skaalautunut ollenkaan näytölle, scrollit framessa oli estetty, voi huh huh.

Toinen kädettömyyden multihuipentuma on nämä topicit "auttakaa, mikä leiskassa on vikana!!!" Ja kun katsoo sivustoa, ei sinne ole tallennettu ollenkaan esimerkiksi css:ää. Parhaillaan porukka ei tajua edes, että html-koodia käyttäessä tulee jopa RIVINVAIHDOT tehdä itse, koodilla. Samoin kappalejaot. Vai onko virtuaalikansa koskaan kuullut sellaisesta?

Minun mielipiteeni on, että niin kauan, kun ei ymmärrä, mikä on css tai mikä on < br > -tagi tai kuinka sivuston saa skaalautumaan näytölle kuin näytölle, niin kauan on paljon parempi vaihtoehto turvautua esimerkiksi websin yli 300:een valmisleiskaan ja editoriin.