Heheh, nyt täytyy sanoa, että joku on oikeasti tehnyt melko läpinäkyvän provoyritysken hevostalli.netissä: http://forum.hevostalli.net/read.php?f=12&i=662760&t=662186

aasi: "Ajattelin perustaa tallin, joka kasvattaisi GP-tason shetlanninponeja ja islanninponeja. (Nimenomaan islanninponeja, ei -hevosia.) Ja miksei myös sitä uutta rotua, suomenponeja! Kaikki hevoset olisivat GP-tason tykkejä niin koulu- kuin esteradoillakin. Ne olisivat myös väritykseltään erikoisia, esim. turkooseja tai malvanpunaisia. Osalla hevosista voisi olla myös erikoistaitoja, ne voisivat esim. osata lentää tai lukea ajatuksia. Tallin ulkoasu olisi virallinen ja hieno, tekstit asiallisia ja talli olisi muutenkin tip top."

Ada C: "Kerro mulle et miten ihmeessä voit kilpailla VRL kilpailuissa shetuinesi sekä issikoinesi GP-luokissa kun sieltä tulee hylkyjä? Johan semmoinen mainitaan useimmissakin GP-luokkien kisoissa että ei ole avoinna poneille! Asiat erikseen jos kilpailet villeissä."

aasi: "Ongelman voisi toki kiertää sillä, että kyseiset ponit olisivat Ö-sektion poneja, eli eräänlaisia variaatioita roduistaan. Ö-sektion ponien säkäkorkeus mitattaisiin, kun ne leijuisivat metrin korkeudessa ilmassa. Ja jos poneilla ei olisi lentotaitoa, ne voitaisiin nostaa korokkeelle säkäkorkeuden mittauksen ajaksi."

aasi: "Turkoosia ja punavalkoista shetlanninponia ei tietenkään risteytettäisi keskenään, tuloksenahan voisi olla vaikka turkoosinpunainen poni tai jotain muuta yhtä kamalaa. Jokin roti sentään tässäkin touhussa."

Silti tässä provossa on minusta sitä jotain, joka ainakin kutkuttaa omia nauruhermojani ja ehkä sitä pikkutyttöä, joka sisälläni vieläkin elää. Tämä idea ei minusta ole yhtään hullumpi ja harmittaa, kun en itse keksinyt tätä. Ehkä tämä olisi loistava vastaväite niille tyypeille jotka kovaan ääneen kuuluttavat tuossakin topicissa realistisuuden perään. Jos tällainen talli toteutuu, toivon sen oikeasti toteutuvan tyylillä. Toivon myös, ettei siihen tyyliin sekoitu muoti-ilmiö, että kaikki tahtovat violetin siipiponin talliinsa, sillä silloin touhusta lähtee maku.

Niinpä päätin hieman harrastaa salapoliisin työtä ja hengittää noiden kommentoijien niskaan, ja kuinka kutkuttavia tosiasoita sainkaan selville:

Esimerkit:
Jokeri: piirtää virtuaalihevosille kuvia. Itse kyllä tykkään paljonkin piirretyistä kuvista, mutta kuinka realistista se sitten on? Ei ainakaan realistisemmasta päästä.

joksuQ: Omistaa Mämmi -hevosen. Mämmi on syntynyt 16.12.2009 ja aloittelee kilpailu-uraansa. Se on koulutustasoltaan He A, mutta esim. valmennuskertomukset sivun lopulta lähtevät 09.12, eli ennen kuin hevonen on edes syntynyt. Silloin hevosella mentiin KAAREVIAURIA ja hevonen kuunteli tarkasti JOKA-IKISTÄ apua. Ratsastaja osasi ratsastaa kulmiinkin tosi hyvin. Bravo, olettehan jo tasolla He A! Ratsastajakin osasi hyvin korjata ETEENPÄIN KALLISTUNUTTA kehoaan.

Ada C: Adalla on ratsastuskoulu, jonka sivuilla hän hehkuttaa, että hänen hevosensa ovat tarkoin työhönsä valittuja. Tästä esimerkkinä on FWB-tamma Korpikylän Christine, joka nakkaa huonot ratsastajat selästään. Tamma on kokenut kilpahevonen ja kisannut va A:ta. Esteradalla tamma jopa yrittää hypätä jokaisen esteen yli. Kisu on aloittanut kilpailemisen helposta b:stä josta hypännyt suoraan va b:hen. Se on sijoittunut jokaisessa kilpailussaan.

Lilla: Lillalla on myynnissä FWB-tamma Offbeat Mims joka on aloittanut kilpailemisen 4-vuotiaana helpossa A:ssa. Sitten se on kilpaillut vaativaa b'tä ja K.N. Speciaalia sekaisin. Hevonen on sijoittunut elämässään noin 90 kertaa. Heitä on myös valmennettu ja valmennuksen lämmittelyn aikana valmentaja on suunnitellut ratsukolle GP-tasoisen kouluradan, jonka oppimiseen on ratsastajalle annettu aikaa viisi minuuttia. Täytyy olla melkoinen tykki tämä hevosen ratsastajakin, vähintään mensan jäsen. Hevonen osaa valmennuskertomusten mukaan tehdä laukanvaihdossa "pieniä volttejaan". Offille pitäisi suositella hierojaa, sillä lämmittelyssä se ei taivu ollenkaan. Hevonen on myös loppuunväsynyt kun pohkeenväistöä harjoiteltiin laukassa, joten suosittelen myös ruokinnanmuutosta ja verikokeita.

Hapero: Haperolla on talli Arrowedál jonka pääasiallinen muoto on hoitajatoiminta eli omistaja on perustanut tallin vain saadakseen hevosilleen hoitajia ja maksaa hevostensa kaikki viulut vain siksi, että pikkutytöt saavat käydä hoitamassa hänen Va A -tasoisia suomenhevosiaan. Aitojen pureminen on erään ponin mielipuuhaa, vaikka ei se sitä paljoa harrasta.

Diamonte: Diamontella on todella hieno hannoverori Snibe Hunting PB joka on ERJ1 YLA1 KTK-III VIR MVA Ch ja HANN2 eli parempaa hevosta saa hakea. Snippe on 13-vuotias. Näin hienolla orilla on tapana matkustaessa tapella muiden hevosten kanssa heinäverkosta ja omistaja sallii näin upean hevosen kuljettamisen muiden hevosten kanssa silläkin uhalla, että hevonen loukkaantuu. Lisäksi Snipe on VIHAINEN, en varmaan itse uskaltaisi hoitaa sitä. Snipe myös tykkää juosta perhosten perässä. Sillä on kahdeksan jälkeläistä ja se on nyt viimeistä kertaa tarjolla jalostukseen. Hevonen on aloittanut kilpailemisen 3-vuotiaana tasolla 100cm ja kilpailee nyt tasolla 160 ja käy samantasoisissa valmennuksissa, joissa hypitään 160 sentin ratoja. Ratsastaja on yhdessä valmennuksessa onnistunut kerrankin istumaan kauniisti selässä.

Nyt lopetan tämän toisten mustamaalaamisen, vaikka tämä onkin hurjan hauskaa salapoliisityötä ollut. Ihan tosissanneko te kuvittelette, että on realistista kilpailuttaa hevosilla satoja kilpailuja satojen sijoitusten eteen? Ehei, se on äärimmäisen epärealistista. Äärimmäisen epärealistista on myös käydä valmennuksissa joiden taso on 160 senttiä. Luuletteko te, että Milton hyppäsi kotona 160 sentin luokkia? Ehei, se hyppäsi pieniä jumppasarjoja. Isot esteet säästettiin kilpailuihin. Kotona pidetään peruskuntoa yllä ja opitaan uutta, ja se uusi ei ole rajojen kokeilemista valmennuksissa. Jos minulla olisi vaativan tason koulusuomenhevonen, en todellakaan antaisi sitä kenenkään hoidettavaksi jolla ei ole alan koulutusta. Uskoakseni en edes kilpailisi edes he a -tasolla, jos istuntani olisi niin kamala, että pidän kehoani etukenossa tai jos valmentaja pääsisi sanomaan, että kerrankin istut kunnolla.