Jos kasvateillesi ei ole mitään tarvetta, miksi teetät niitä, jos et halua itse niitä pitää? Sitten teet hevostalli.netiin topicin, jossa kauppaat kasvattejasi mielettömillä ehdoilla, toisin sanoen liisaat hevosia, sillä jos oikeasti myisit kasvattisi, ei sinulla olisi mitään tarvetta kytätä niiden elämää enää jatkossa. Myyty on myyty, sen perään tuskin on mitään tarvetta enää huudella.

Sen sijaan jos välttämättä tahdot pitää itselläsi kaikki oikeudet kasvattiisi lukuunottamatta sitä, että joutuisit itse niillä kilpailemaan, sitä kutsutaan liisaamiseksi. Jospa tästä lähtien antaisit kasvattisi liisattavaksi, jos kerran sinulla on tarve saada niistä myymisen jälkeen vielä kuulumisia, etuosto-oikeus, jälkeläisiä jne jne, eikä hevosta saa tappaa eikä ruunata myymisen jälkeen. Mitä myymistä se sellainen on?

Sitten nämä, jotka väen vängällä kauppaavat kasvattejaan. Bongasinpa tänään yhdenlaisen keskustelun ht.netistä:

LähettäjäJette 
Päivämäärä:   20.12.09 13:41:38

(ot. saankos siis niitä Jette's Helosmileyn sivuja?)

LähettäjäjoksuQ 
Päivämäärä:   20.12.09 13:42:03

Jette, wtf? o_O

LähettäjäJette 
Päivämäärä:   20.12.09 13:43:57

* Jette's Sonway Princen sivuja

LähettäjäjoksuQ 
Päivämäärä:   20.12.09 13:45:02

Jette, en osaa oikeen sanoa tohon mitään kun en muista ko. hevosta ostaneeni.

LähettäjäJette 
Päivämäärä:   20.12.09 13:55:52

joksuQ // Melko törkeää, minkä minä sille voin että sinulla on joku varhaisdementia, jonka vuoksi vain "unohdat" ostaneesi hevosen! No, hankin sille uuden kodin..

LähettäjäjoksuQ 
Päivämäärä:   20.12.09 14:10:49

Jette, Melko törkeää, kun en ole koskaan kuullut tosta hevosesta edes. Minkä mää sille voin että väität mulle mun ostaneen jonkun hevosen. Ensinnäkin, mitä tekisin jollain pv'llä? Ostan tällä hetkellä ____vain____ haflingereita ja vuonoja, joten muun rotuiset olisi mulle aivan turhia kapistuksia.

Siis mikähän idea oli tälläkin kasvatilla, jos kasvattajan oli näin pakko päästä hevosestaan eroon? Jos joksu ei kasvattiasi halua, niin mikä ihme estää sinua itseäsi pitämästä sitä? Miksi teit sen kasvatin, jos sillä ei ole sinun jalostustyöllesi tämän enempää arvoa?

Tuo keskustelu siis täällä http://forum.hevostalli.net/read.php?f=12&i=663804&t=663804

Ymmärtääkö kukaan pointtiani?